Nieuws uit Hasselt

Hasselt
Hasselt

Nieuws uit Hasselt

Inbraak

18/06/18 17:27 - Inbrekers hebben een schuifraam geopend aan de achterzijde van een huis in de Zeven-Septemberlaan in Hasselt. De daders werden vermoedelijk opgeschrikt door de buren. Ze zijn zonder buit gevlucht.

John Cleese na zijn optreden in Hasselt: “Luie, dikke, bierdrinkende rotzakken”

18/06/18 16:20 - Na 35 shows zit de ‘The Last Time To See Me Before I Die’-tour van John Cleese er op. In een tweet laat hij nu weten wie hij het beste en slechtste publiek vond. Op 30 mei trad Cleese op in ons land, en die passage zal hij niet snel vergeten. De prijs voor slechtste publiek gaat immers naar zijn publiek in Hasselt.

Dertiger riskeert 8 jaar cel voor bijna fatale messteek aan broer

18/06/18 15:29 - De openbare aanklager in de Hasseltse correctionele rechtbank heeft maandag een celstraf van 8 jaar gevraagd voor een 36-jarige man uit Houthalen, die op 5 februari dit jaar zijn 39-jarige broer een bijna fatale messteek toediende. De man zit sinds de feiten in hechtenis. Tijdens een woordenwisseling liepen de gemoederen hoog op. In het tumult heeft de dertiger een mes genomen en zijn broer ermee gestoken. De broer zat maandag in de zittingszaal, maar stelde zich geen burgerlijke partij.

VIDEO. Politie LRH niet bereikbaar in Hasselt door verhuis

18/06/18 14:13 - Dinsdag en woensdag is de politie Limburg Regio Hoofdstad niet bereikbaar in het kantoor van Hasselt. Wie dan aangifte wil doen, moet naar het wijkkantoor in Alken.

Daklozenopvang krijgt nieuw onderkomen

18/06/18 03:00 - Komende winter kunnen de Hasseltse daklozen die niet in het reguliere circuit van het CAW terechtkunnen, overnachten in het pand tegenover het nieuwe Hasseltse politiegebouw. Daar wordt het gedeelte naast de bestaande hangar omgebouwd zodat er zo’n 25 bedden kunnen staan.

Eerste editie van Zilverfestival lokt een duizendtal bezoekers

18/06/18 03:00 - De eerste editie van het Zilverfestival, de vervanger voor het seniorenevent Rimpelrock in Hasselt, bracht zo’n 1.000 bezoekers op de been. Naast artiesten als Roel Vanderstukken en Barbara Dex stonden ook telkens drie doventolken mee op het podium.

Directie waarschuwt Herks personeel Jessa voor deelname aan protestactie

18/06/18 03:00 - Enkele uren voor de start van de protestactie voor het behoud van het Jessa-revalidatiecentrum in Herk-de-Stad zondagmiddag, heeft een groot deel van het personeel een mailtje ontvangen van hun leidinggevende, de zorgmanager geriatrie. “Pure intimidatie”, klaagt een personeelslid.

Ongevallen

17/06/18 18:07 - Motorrijder Ronny L. uit Lommel is zondagmiddag rond 13.45 uur gewond geraakt bij een ongeval. Op de Kempische Steenweg in Hasselt kwam hij in aanrijding met een auto. Bij een aanrijding in de Diesterstraat in Hasselt is vrijdagavond de 57-jarige voetganger Ronald B. uit Borgloon gewond geraakt.

Studenten schrijven kookboek met recepten van slechts 4 euro

16/06/18 03:00 - Een anderhalf ton ‘afgedankte’ groenten en fruit mag Depot Margo uit Diepenbeek elke week op de veiling gaan halen. Die verdeelt de vereniging aan mensen die het niet breed hebben. “Met die voedselpakketten in ons achterhoofd hebben we nu een kookboek geschreven”, vertellen UCLL-studenten Ruth Vanderheyden (22) en Jana Hindrikx (22).

Een blik achter de schermen van het nieuwe Hasseltse politiegebouw: vijf verdiepingen, zes hondenhokken, veertig videoschermen en 300.000 kogels

16/06/18 02:57 - Het heeft bloed, zweet en een paar jaar arbeid gekost, maar het nieuwe gebouw van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad staat er. Het gebouw van vijf verdiepingen vlakbij de gevangenis en het Albertkanaal biedt plaats aan vierhonderd politiemensen. “Toen ik hier zeven jaar geleden begon, vroeg ik al een nieuw gebouw”, zegt korpschef Philip Pirard. “Ik ben dan ook superblij nu het zover is.” Wij namen alvast een kijkje achter de schermen.

Zelf nieuws uit Hasselt?


Hasselt

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Hasselt! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken